Vekâlet Bilgilerimiz


Avukat Elif Dolak Yavuz
Ankara Barosu Baro Sicili: 24138
Adres : Yeşilova Mahallesi 4015 Cadde Green Hill Residence No:3/83 Etimesgut/ANKARA
V.D : Etimesgut  Vergi Dairesi T.C 12563197790
E-posta: info@elifhukuk.com

VEKALET İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER 
Notere aşağıdaki yetkilerin de vekâlette olmasını istediğinizi söyleyiniz:
Ahzükabz, sulh, ibra, davadan ve temyizden feragat, kabul, vazgeçme, tebliğ alma, mal beyanında bulunma, temlik etme, adli sicil kaydı isteme, yaş ve ad – soyad değiştirme davası açma, adli sicil kaydı isteme.Şirket adına çıkartılacak vekâletlerde şirket adına vekâleten şahsı adına asaleten ibaresi kullanmanız halinde bir vekâletle hem şirketiniz için hem de şahsınız için vekâlet vermiş olursunuz, gerektiğinde tekrar vekâlet çıkartmakla uğraşmazsınız. Boşanma vekâleti ya da tanıma tenfiz davası olduğu notere mutlaka söylenecek.
Boşanma Vekaleti için Notere 2 fotoğrafla ve nüfus cüzdanı – ehliyet ile gidilecek. Yabancı ülkede çıkartacaksanız ve o ülkede fotoğraf uygulaması yoksa, şart olmamasına rağmen yetkiliye fotoğraflı vekalet olması konusunda ısrar edin. Tanıma tenfiz davası için çıkartıacak vekalette tanıma tenfiz vekaleti olduğu belirtilmelidir.
Tanıma tenfiz davası açılabilmesi için kesinleşmiş yabancı mahkeme boşanma (kararda boşanmarına ifadesi geçmeli) kararının, apostille belgesinin ve vekaletlerin orijinalleri ile resmi makamlarca onaylanmış Türkçe tercümelerinin temin edilmesi gerekmektedi Yurt dışında bulunanlar konsolosluktan vekaletname çıkartabilirler. O ülkenin yetkili mercilerinden de vekaletname çıkartabilirler ( örnek noter ) ancak bu vekalet için apostil almak ve vekaleti de apostili de Türkçe’ ye tercüme ettirmek gerekecektir. 


BANKA HESAP NUMARALARIMIZ
Avukat Elif Dolak Yavuz adına
 
VAKIFBANK UFUKTEPE ŞUBESİ
IBAN TR 22 0001 5001 5800 7301 3042 97